Microsoft'tan XP Kullananlara Uyarı!



"Ya git allasen Xpe kullanan mı kaldı?" diyeceksiniz ancak, hala kullanan TeknolojiBilginleri(!) var....

Microsoft, Windows XP kullanıcılarını bir açıktan dolayı uyardı. Windows XP ve Server 2003 işletim sistemlerinde bulunan eski bir açık, tehlike teşkil ediyor. Kötü abilerimiz bu açığı kullanarak, kişisel bilgilerinize ulaşabilir.

FireEye isimli güvenlik firmasının ortaya çıkardığı güvenlik açığı, eski bir Adobe Reader sürümünden kaynaklanıyor. Adobe Reader’a ait bir açık, saldırganlara bir sinyal bırakıyor.

Windows XP, halen en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri. Microsoft bu yüzden Windows XP kullanıcılarını uyardı. Redmond merkezli yazılım üreticisi, uzun zamandır Windows XP’yi kapatmak için uğraşıyor. Windows XP kullanıcılarını daha üst işletim sistemlerine çekmeye çalışan Microsoft, bu eski sürüme de artık eskisi gibi destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Belli bir kesime hitap etse de bu güvenlik açığı önemli. Çünkü kişisel kullanımların dışında, büyük firmalar da Windows XP kullanmaya devam ediyor. İlk açıklamalara göre kullanıcılar belirli servisleri kapatarak, saldırıları önleyebiliyor. Microsoft, bu güvenlik açığı için ufak bir yama hazırlayacağının garantisini verdi. Bu yama belki de Windows XP için çıkacak son güncelleme olabilir.

FireEye ise Adobe Reader kullanıcılarının, programı son sürüme güncellemeleri gerektiğini belirtti.



Yorumlar

  1. XP başımıza bela zaten. Birde modifiye XP denilen illet var...

    YanıtlaSil
  2. Adamlar 8.2'yi çıkarıyor. Bunlar hala XPE...

    YanıtlaSil
  3. Xpeyi kullanmak m.llikdan baska bir sey degildir!

    YanıtlaSil
  4. En iyisi java anasını satım. Oh rahat walla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder