Bumerang Nedir? Ne Değildir?

Blog Kurtarıcısı Bumerang'a Ait Title Image


Herkesin fikri illa ki farklı olacaktır; ama Nette Bugün'ü Bumerang'a dahil eden 6 sebep şöyle:

1) Bumads aracılığıyla Bumerang'dan reklam alabiliyorsunuz.

Gelen teklifler, anında kabul edilmeyebilir, belli bir süreniz var. Ayrıca ücretten memnun değilseniz red etme gibi bir şansınız da var. Dahası, filtrelemeye gerek yok; yani tutup +18 içerikli bir reklamın blogda gözükme şansı yok. Görünüm olarak, okuyucuya "Ben reklamım" diye bağıran bir sistem değil. Şu an okumakta olduğunuz içerik nasılsa, reklamlarda öyle. Altlarında ufak uyarıcılar var, belki fotoğraf ve video ile...

2) Üyelik tipine göre ziyaretçiniz artıyor.

Bronz, altın ve platin tipi üyeliklere göre üye olan blogun kazancı da değişiyor. Bronz, altın olabilmek için; altın ise, platin olabilmek için illa ki daha verimli ve özenli çalışıyor. Hürriyet, Hürlist ve YazarKafe'de içerikleri yayınlanan üyelerin site istatistikleri de güzelleşiyor. Örneğin alexa veya google pagerank değerlerine olumlu yönde katkısı oluyor.

3) Kullanıcılarınıza katkı sağlayabiliyorsunuz.
Durumunuza göre ekleyebileceğiniz çeşitli şablonlar var. Örneğin, spor içerikli bir blog sahibi, Hürriyet'in spor haberlerini yansıtan şablonu ekleyip ücretsiz gösterime hak kazanıyor ve dahası bu şablon tıklandıkça kazandığı gösterim sayısı da artıyor. Aynı şekilde, uygun sitelerdeki linkler facebook, twitter, e-posta gibi kanallarla paylaşılarak üç taraflı yarar sağlanmış oluyor: Çevrenizle paylaşmak istediğinizi güvenilir bir kaynaktan seçerek çevrenizi, onların ilgi duyup tıklamasıyla gösterim miktarınızı artırarak kendinizi ve yönlendirdiğiniz yer itibari ile Hürriyet'i (az da olsa) desteklemiş oluyorsunuz.

4) Reklam ücreti ve sağlanan trafik dışında hediyeler de alabiliyorsunuz.
Zaman zaman yapılan özel kampanyalara katılabiliyorsunuz. Örneğin 6 Nisan'da twitter üstünden Babylon'da gerçekleşen Shantel DJ Set etkinliğine çift kişilik davetiye kazanmıştım ve tek yaptığım, duyuruya blog adresiyle ilk yanıt vermek olmuştu. Bunun dışında bazen de yayınladığı reklamları en çok kişiye ulaştıranlara çeşitli hediyeler sunuluyor.

5) Birileri sizinle ilgileniyor.
Eğer yanlışım yoksa bugüne dek iki kez online seminer düzenlendi, ki ilkine katılmıştım. Önceden belirlenen konuyla ilgili uzman birisi açıklamalarda bulunuyor ve dilerseniz, sonunda aklınıza takılanları sorma şansınız oluyor. Bunun dışında, twitter, facebook ve blog hesaplarıyla da güncel duyurular ve uyarılar yaparak hata yapma riskinizi en aza indiriyorlar ve göndereceğiniz e-postalara en kısa süre içinde geri dönüş sağlanıyor.

6) Kazancınız güvenilir şekilde elinize ulaşıyor.
IBAN başta olmak üzere, vermiş olduğunuz bilgilerle, kriterlere ulaşıp talep ettiğiniz günü izleyen aylarla bekletilmeden, kısa sürede hesabınıza paranız da yatırılıyor.

Daha fazlası için: Bumerang - SSS


Yorumlar

  1. Teknolojici Blogger23 Aralık 2013 17:38

    Bumerangdan bir cacık olmaz. Süper sitem var, onaylamadılar

    YanıtlaSil
  2. Bumerangın iyi bir getirisi olduğunu sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. %2-%5'lik bir hit artışı sağlıyor o kadar. abartmaya hiç gerek yok

    YanıtlaSil
  4. Ben iyi bir getirisinin olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder