Hackintosh Nedir? Ne Değildir?


Bu yazımızda -bize gelen istekler üzerine- Hackintosh'dan bahsedeceğiz...

Ön söz olarak şunu aklınıza yerleştirmelisiniz; Bir  hackintosh asla bir "Mac" olamaz...

Hackintosh, Apple firmasının bilgisayarlarında intel işlemci kullanmaya başlamasıyla ortaya çıkan bir işletim sistemidir. Apple daha önce ürettiği tüm bilgisayarlarda kendi ürettiği/ürettirdiği özel işlemciyi kullanıyordu. Mac Os kapalı bir sistem olduğu için ve Apple’ın kendi işlemcisine göre geliştirildiği için Mac Os işletim sistemi diğer bilgisayarlarda çalışmıyordu. Apple, intel işlemci kullanmaya başladıktan sonra Mac Os işletim sistemi diğer bilgisayarlara yüklenebilir hale geldi.

Apple’a gönül veren fakat pahalı olması sebebiyle Apple’ın bilgisayarlarını alamayanlar Hackintosh’u tercih ediyorlar.

Fakat Hackintosh kurulumu oldukça sıkıntılı. Bunun sebebi, Apple’ın sadece kendi sistemlerinde kullandığı donanımlar için sürücü yazılımı geliştirmesi. Örneğin Apple tüm ürettiği bilgisayarlarda Intel işlemci kullandığı için AMD için sürücü geliştirmiyor. Sonuçta gönüllülerin geliştirdiği bir proje olduğu için her donanım için sürücü bulmak mümkün değil.

Mac OS X'deki gibi bir performansda söz konusu değil...

Bunun yüzünden tüm bilgisayarlara hackintosh yüklemek mümkün değil. Zaten daha öncedende dediğimiz gibi bir "Hackintosh" asla bir "Machintosh" değildir...


Yorumlar

  1. Denildiği gibi asla bir "hack"intosh bir "mac"intosh'un yerini tutamaz. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bir MacBook kullanmadıysanız, bilgisayar kullanmamışsınız demektir.....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder