İnternet Trafiğine Botlarda Dahil



İnternet trafiği, sadece insanlar değil bot adı verilen küçük yazılımlar tarafından da sağlanıyor. Bu botlar bazen arama motorları için bilgi toplarken bazen de DDOS gibi bilgisayar merkezli saldırılar için kullanılıyor.

CDN güvenlik servisi Incapsula tarafından açıklanan global verilerece göre bu yıl internette oluşturulan trafiğin yüzde 61.5'i botlar tarafından sağlandı. Geçen yıl bu rakam yüzde 51 idi. Bu yüzde 61.5'lik bot trafiğinin ise yüzde 31'i arama motorlarına ve iyi huylu botlara ait. kalanı ise kötü niyetli botlar tarafından oluşturuluyor.
Nedir Bu Botlar?
 

 Bot, bilişim dünyasında "robot" anlamında kullanılan yaygın bir terimdir. Pekçok bilgisayar işlemini yarı-otomatik olarak yapabilen robotlar bilişimin tüm alanlarında kullanılır. En ünlü oldukları alan, arama motorları tarafından kullanıldıkları endeksleme teknolojisidir.

Günümüzde pek çok değişik bot türünden söz edilmektedir. Ticari, veri madenciliği, e-posta, oyun, kamusal, haber grubu, sohbet, alışveriş, hisse senedi, yazılım vb. gibi, hedeflenen bilgi türüne göre adlandırılan pek çok bot tür mevcuttur.

Yorumlar

  1. Doğru trafiğin %80'nini botlar oluşturuyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhammer Avcı14 Aralık 2013 13:09

      Haklısın her 10 kişiden 8'i bot

      Sil
  2. İnternet trafiğini değil interneti oluşturuyor botlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder