Kadın ve Erkek Beyni Arasındaki Fark


Yeni bir araştırma, kadın ve erkekler arasındaki farkların ilk defa, sahip oldukları ‘değişik beyin yapıları ve beyindeki sinir bağlantılarıyla’ açıklanabileceğini ortaya koydu.

Independent gazetesinin baş sayfasına taşıdığı araştırma, tipik bir erkek beynindeki sinir bağlantılarının, beynin aynı lobundaki ön ve arka tarafları arasında kurulduğunu, tipik bir kadın beyninde ise, sinir bağlantılarının daha ziyade sağ ve sol loblar arasında, bir taraftan diğer tarafa doğru dizildiğini gösteriyor.


Araştırmaya göre, beyindeki sinirlerin bağlarındaki fiziksel farklar, erkeklerde yüzde çıkan tüyler, kadınlar da ise göğüslerin büyümesi olarak görülen ikincil cinsiyet karakteristiklerin oluştuğu ergenlik döneminde ortaya çıkıyor.

Bilim insanları, iki cinsiyetin beyinlerindeki fiziksel farkların, ‘erkeklerin, haritada yön bulmak ve kas kontrolü gibi konumsal alanlarda neden kadınlardan daha iyi olduğunun; kadınların ise, neden hafıza ve önsezi gibi sözel alanlarda erkeklerden daha iyi olduğunun’ anlaşılabilmesinde önemli rol oynayacağını söylüyor.



Yaşları 8 ila 22 arasında değişen, 521’i kadın, 428’i erkek toplam 949 kişi üzerinde yapılan araştırma, daha önce ‘psikolojik deneylerle’ açıklanabilen kadın ve erkekler arasındaki zihinsel farkların ilk defa fiziksel özelliklerdeki değişikliklerle açıklanabilmesini sağlıyor.
Independent gazetesinin görüşlerine yer verdiği Philadelphia’daki Pensylvania Üniversitesi Psikoloji Profesörü Ragini Verma,
 “Bu haritalar bize, insan beynindeki kesin ve tamamlayıcı mimari farkları gösteriyor bu da erkeklerin ve kadınların neden bazı alanlarda birbirlerinden daha üstün olduklarını anlamak için sinirlere dayalı bir temel sunuyor” yorumunu yapıyor.








Yorumlar

  1. Kadınlar beyinlerini mantıklı şeylere ayıramıyorlar. -çoğu-

    YanıtlaSil
  2. Kafaları bile karaşık kadınların.

    YanıtlaSil
  3. Kadınlar beyilerini kullansınlarda sağmı solmu onemlı değil. :D

    YanıtlaSil
  4. Kadın ve erkek beyni arasındaki en büyük fark kadınlarının beyninin çalışmamasıdır...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder