Banoi'de Zombi Avı....




Papua Yeni Gine sınırları içindeki Banoi adasında gece eğlendikten sonra otelimize geçiyoruz. Buraya kadar her şey süper! Ama sabah işler değişiyor.



Oyunda ilk amacımız zombilerle dolu bir adada hayatta kalmak. İkinci önceliğimiz ise yaşayan kişilere ulaşıp adayı terketmek. Dead Island FPS türünde bir oyun, biraz da RPG öğeleri taşıyor diyebiliriz. Çünkü belli başlı görevler ve zombileri haklamamız bize seviye atlatıyor. Böylece üç dala ayrılan seviye geliştirme özellikleriyle karakterimizin hangi yönde daha etkili olacağını ayarlayabiliyoruz. Ayrıca seviyemize göre açabileceğimiz bazı malzeme kutuları da adaya serpilmiş durumda.




ZOMBİLER GİDEREK GÜÇLENİYOR

Xian Mei, Sam B, Logan ve Purma adında dört karakterden bir tanesini seçip oyuna başlıyoruz. Çok sıkıcı olmayan, merak uyandıran bir prologue bölümü var. Bu aşamayı geçince eş zamanlı olarak aynı senaryoyu arkadaşlarımızla oynayabileceğimiz co-op modu da aktif oluyor. Örneğin ben bir nedenden dolayı PC başından kalkmam gerekti. Zombinin teki gelmiş beni tam öldürecekken, aynı haritayı paylaştığım oyuncu arkadaşım imdadıma yetişmiş. PC başına geçtiğimde şoke oldum diyebilirim.



DİKKAT SİLAHLAR ESKİYOR

Zombiler de sizin gibi seviyeye sahip. Başta 2. seviyedeki zombilerle vakit harcıyorsunuz. Sonra zombiler giderek güçleniyor ve hatta nadir açığa çıkan haklaması zor olan türde mahluklar da karşılaşıyorsunuz. Valve’ın Left 4 Dead’ini hatırlayın. Boomer, Hunter gibi türüne az rastlanan ve bir o kadar da ölümcül olan zombi çeşitleri vardı. İşte başımızın belaları burada da peşimizdeler. İki farklı şekilde zombileri harcıyorsunuz.

İlki menzilli silahlar, bildiğiniz tüfek tabanca. Diğer yol ise sopa, satır gibi malzemeler. Oyunun sıcak temasta bir hayli eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Karşınızdan gelenin cidden bir et yığını olduğunu her bir darbede anlıyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse shooter kısmını beğenmedim. Bu arada sopa, demir boru ya da kürek gibi darbeli silahlar kullandıkça eskiyor.

Tamir de ediliyorlar lakin dikkat edin, bir anda kendinizi çıplak elle zombi yumruklarken bulabilirsiniz. Atmosfer ise bildiğiniz tropikal bir ada sevgili okurlar. Crysis, Sniper Ghost Warrior, Just Cause’dan sonra açıkçası çok haz vermiyor, farklı gelmiyor ortam. Birçok nesneye de etki edemiyoruz, teknolojinin geldiği noktayı düşündüğümüz zaman fiziğin artık birçok oyunda önemli bir husus olması gerektiğini düşünüyorum.


STRATEJİNİZİ BELİRLEYİN

Dead Island’ın farklı bir tecrübe olduğunun altını çizelim. Zombiler her ne kadar klişe olsa da sunum ve oynanış, hayatta kalma içgüdüsünü açığa çıkartıyor. Adımlar yavaş atılıyor, kararlar anlık veriliyor ve kullandığınız silaha göre strateji belirliyorsunuz.

Açık oynanışı, ana ve yan görevlerin tatminkar oluşu ve bölümlere göre arkadaşlarınızın oyununuza eşzamanlı dahil olması Dead Island’ın iyi yanları. Gerilecek, korkacak, eğlenecek, güzel vakit geçireceksiniz. Yılbaşı indirimleri devam ederken Dead Island, iyi bir seçenek.

Yorumlar

Yorum Gönder