Google'ın Bilinmeyen Hikayesi...


Google 2010 yılından bu yana her hafta bir şirket satın alıyor. Bu özellik sadece dünya üzerinde elbette Google’a nasib olan bir durum. 


Google’ın özel günlerde görmeye alışık olduğumuz doodle’ları ilk kez 1998 yılında kullanıldı. 

Burning Man isimli festivale giden Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, ofiste olmadıklarını ve festivalde olduklarını kullanıcılarına göstermek için bu yolu seçmişti. 



Google’ın büyümeye başlamasıyla ilk kez Google adına 1999 yılının kasım ayında bir ev kiralandı. O günlerde Google’ın 40 çalışanı vardı. 


Google’ın 2004 yılında halka açılmasıyla beraber Google’ın yaklaşık 1000 kadar çalışanı milyoner oldu. 


Popüler e-posta uygulaması Gmail bugün için 50’nin üzerinde dil desteğine sahip. Bunlardan bazıları Welsh, Basque, Tagalog, Malayalam, Telugu ve Cherokee gibi pek duyulmayan dillerden oluşuyor.



Google’a yeni giren bir çalışan şirket içinde ‘Noogler’, tecrübeli çalışanlar ise ‘Xoogler’ olarak anılıyor. 




Sanılanın aksine Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin şirketin büyük bir bölümüne sahip değil; sadece şirketin yüzde 16’sını ellerinde bulunduruyorlar. 



Ancak ikilinin yüzde 16’lık hissesinin toplam değeri 46 milyar doları buluyor. 



Google’ın 26 Şubat 2009 tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden attığı ilk tweet ikili rakam sistemiyle yazılmıştı ve ‘Kendimi şanslı hissediyorum’ manasına geliyordu. 



Google her ne kadar Chrome tarayıcısıyla Firefox’un mimarı Mozilla’nın rakibi olsa da, Firefox’da ‘varsayılan arama motoru’ olabilmek için her yıl 300 milyon dolar ödeme yapıyor.



Yorumlar

  1. Gerçekden çok yararlı bir makle elinize sağlık :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder