NSA iPhone'a da Sızdı...



ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) bizleri dinlemek için elektronik cihazlara arka kapılar yerleştirdiğini biliyorduk. 

Ancak görünen o ki NSA bu kadarla da kalmamış ve Apple'ın iPhone'larına neredeyse tam anlamıyla erişim sağlayan açıklar yerleştirmiş (veya bu açıkları özenle keşfetmiş).

Apple, iddialara verdiği cevapta "böyle bir arka kapı hakkında bilgimiz yok, NSA'yla arka kapı oluşturmak için hiç çalışmadık" diyor. Ancak güvenlik araştırmacısı Jacob Appelbaum ve Alman dergisi Der Spiegel, NSA'nın Apple'ın telefonundan yapılan neredeyse tüm iletişimlerin NSA tarafından izlenebildiğini gösterdi. 

Buna göre NSA, DROPOUTJEEP adındaki yazılım sayesinde SMS mesajlarını okuyabiliyor, kişi listelerine erişebiliyor, baz istasyonu verileri sayesinde telefonun konumunu bulabiliyor, cihazın mikrofon ve kamerasını bile etkinleştirebiliyor.

Sızan belgelere göre hack'in çalışma oranı yüzde 100, ancak hack'in çalışabilmesi için ilk olarak telefona fiziksel erişim gerekiyor. Belgeye göre hack'in uzaktan yüklenebilen bir sürümü üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor.


 


Jacob Appelbaum'a göre ya NSA, Apple'ın ürünlerine karşı kullanabileceği sayısız açık biliyor, ya da Apple bunları kendi eliyle NSA'ya veriyor.

System Techno | Teknoloji Haberleri Kategorisi

Yorumlar

Yorum Gönder