Şans Google'ı Zarara Sokuyor!


Google’da Ara butonu ile beraber pek de gözümüze çarpmayan ancak yıllardır yerini muhafaza eden bir buton daha var: “Şansımı denemek istiyorum”. Peki bu buton neden var, hiç düşündünüz mü?


Google’ın bu butonu kullanıcıların arama yaptığında reklamsız ve doğrudan aradıkları içeriğe ulaşmasını sağlıyor. Ancak ilginçtir ki bu butona her tıklayan kullanıcı Google’ı zarara sokuyor. Niye mi?


Çünkü Google’ın reklamsız sonuç sayfasına yönlendirdiği her kullanıcı Google’ın maliyetini artırıyor. Google sırf bu buton yüzünden yılda 110 MİLYON DOLAR zarar ediyor.

Google’ın bu butonunu kullananların oranı toplam kullanıcıların ancak yüzde 1’i ediyor. Ama buna rağmen maliyeti epey fazla. Peki Google bu butonu neden kaldırmıyor?


Bu konuda pek çok spekülasyon var. Ancak Google’ın milyarlarca kullanıcının göz aşinalığı olması dolayısıyla butonu kaldırmadığı düşünülüyor. Zira bu butonun eksilmesinin kullanıcı gözünde negatif etkisinin olması ve tuşun kendi maliyetinin üzerinde bir zarar tablosuyla karşılaşılmasından endişe ediliyor.






System Techno | Teknoloji Haberleri Kategorisi



Yorumlar

Yorum Gönder