Ücretli ve ücretsiz bazı VPN hizmetleri

İnternet sansürü aşmanın bin bir türlü yolu var. Bugüne kadar DNS değiştirmek yasaklı birçok siteye erişmek için yeterli oluyordu. Ancak yeni yapılan düzenleme ile bu da yeterli olmayacak. İnternet sansürüne karşı sokağa çıkan binler yasanın tamamen kaldırılmasını istiyor. Yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde gün sayarken yurttaşlar farklı erişim yolları arıyor. Onlardan VPN en çok konuşulanı. Chip.com.tr’nin derlediği ücretli ve ücretsiz bazı VPN hizmetleri ise şunlar;


TorVPN (ücretsiz ve ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, Linux, iOS, Android
Bulunduğu ülke: Macaristan, çıkış sunucuları Macaristan’da
Günlük kaydı: Bant genişliği kullanımı ve ödeme detaylarınız dışındaki bilgileri kaydetmiyor.
Fiyatı: Ayda 1GB’a kadar ücretsiz, Premium hesaplar 5GB için ayda 7 dolardan başlıyor. 100GB için ayda 38 dolar ödemeniz gerekli.
psiphon(ücretsiz):
platformlar: Android,Linux
Bulunduğu ülke: Toronto üniversitesi (Kanada)

proXPNP (ücretsiz ve ücretli)
Platformlar: Windows, OS X, iOS
Protokoller: SSL, PPTP.
Bulunduğu ülke: Merkezi ABD’de. ABD’de, Hollanda’da, Singapur’da ve İngiltere’de çıkış sunucuları var.
Günlük kaydı: proXPN, etkinliğinizle ilgili çok az şeyi kaydediyor. Bunlar arasında e-posta adresiniz, ödeme bilginiz, bant genişliği kullanımınız, bağlantı süreniz, giriş çıkış saatleriniz var. Bu günlükleri sadece 14 gün veya daha az saklama ve kimseyle asla paylaşmama sözü veriyorlar.
Fiyat: Ücretsiz planda hızınız 300kbps ve Miami’daki (ABD) çıkış noktasıyla sınırlanıyor. Premium hesaplar, PPTP desteği sunuyor (router veya mobil cihazları bağlamak için) ve kotayı kaldırıyor. Bunun yanında diğer çıkış noktalarını da seçebiliyorsunuz. Premium planlar ayda 10 dolardan başlıyor.

İşte Android için en iyi vpn'ler

VPN One Click:

Spotflux Free VPN


Hotspot Shield VPN

Hideman VPN



Yorumlar

Yorum Gönder