Android Ölüyor...!



Dev arama motoru Google'ın, sahip olduğu Android OS'un, Apple'ın işletim sistemi olan iOS'dan daha güvenli olduğuna inandığı bilinen bir gerçek. Fakat yakın tarihte, bir güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre, Google Play Store üzerinde bulunan zararlı yazılımlar, üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz iki yıla oranla acayip oranda çoğaldı tespit edildi...

RiskIQ isimli güvenlik firmasının araştırma raporuna göre, Google Play Store, 2011 yılına bakıldığında ortalama 11.000 civarı zararlı yazılımı içerisinde barındırıyorken, bu rakam 2013 yılı itibariyle % 388 gibi inanılmaz bir oranda artış göstererek, 42.000 zararlı yazılıma ulaştı. Raporun içeriğinde ise, Google'ın 2013 yılı içerisinde, bu zararlıların en fazla % 23 'lük kısmını temizleyebildiği, oysa ki 2011 yılında zararlı yazılımların % 60 'ının ortadan kaldırıldığı da yer aldı. 

Genel sonuca bakıldığında ise, 2013 sonu itibarıyla Google Play Store'un içerisindeki yazılımların % 12.3 'lük kısmının zararlı yazılımlardan oluştuğu gözlemlendi. Bilakis Google'dan RiskIQ'nun verilerine karşı henüz herhangi bir cevap gelmedi..

Yorumlar

  1. Android güzel ama çöp işletim sistemi :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder