Siri'nin Gizli Özellikleri

 

Siri hızla değişmeye devam ediyor. iOS 6 ile yeni özellikler eklendi, 7 ile bazı diller için ses kalitesi artırıldı son olarak 8 ile de geliştiricilerin kullanımına açıldı, yani Eylül'den sonra her uygulama Siri ile çalışabilecek. Biz de bundan önce Siri'nin kıyıda köşede kalmış özelliklerini tanıtalım dedik.



 1.Ayarları Değiştirmek


Siri iOS 7 ile birlikte artık sesi açmak, parlaklığı ayarlamak gibi komutları yerine getirebiliyor ama bunların arasında 3G'yi kapamama gibi bir seçenek Siri internet üzerinden çalıştığı için yok. Belki önümüzdeki yıllarda bütün kelime veri tabanı cihazlara sığarsa daha derinleştirilmiş ayar seçenekleri görebiliriz.



2.Geçen Uçaklar

Siri'nin en değişik özelliklerinden biri: Üstünüzden bir uçak mı geçiyor? Siri'ye sorun, size hangi uçak olduğunu ve uçuş hakkındaki bilgileri versin.


3. Maç Sonuçları

Ne kadar Türkiye için pek faydalı olmasa da Siri'den Spor ligleri yada takımlar ve oyuncular hakkında bilgi alınabiliyor. Ben özellikle bu özelliği çok zayıf görüyorum, çünkü bilgiler Yahoo'dan geliyor ve Yahoo Sports çoğu ligi için düzgün veri sağlamıyor.




4. Film İncelemeleri ve Sinema Programı

Siri'de bir film aratınca film hakkında tanıtım ve incelemeler çıkıyor. Incelemeler Rotten Tomatoes'dan. Puanları IMDb'den almasındansa daha iyi yapılmış bir tercih. Apple direk iTumes bağlantısı ile filmi satın alma seçeneği sunuyor. Sinema ise ülkemizde hiç desteklenmiyor. Desteklenen yerlerde gösterim saatlerinden bilet alma seçeneği var.


5. Alarm Kurmak

Çok basit bir özellik ama çok kullanışlı. Siri'ye "Beni 10 saat sonra kaldır" gibi bir cümle söyleyip ona göre alarm kurmasını sağlayabilirsiniz.




6. Yemek yada İçecek Arama

Siri haritalarda restorant arayabiliyor ve daha özel olarak şu yemeği yada içeceği istiyorum da diyebiliyorsunuz. Bu noktada tek problem veriler Yelp üzerinden geliyor ve Apple'ın Haritalar servisi Türkiye'deki Yelp bilgisi konusunda çok yavaş çalışıyor, pek çok yer hala Yelp'den Haritalara eklenmemiş durumda.


7. Twitter


Başka bir basit özellikte Twitter entegrasyonu. Basit bir soru, mesela "Gizmodo ne diyor?" dediğiniz zaman Gizmodo'nun Twitter'daki son twitlerini gösteriyor.


Yorumlar