Deep Web Nedir? Nasıl Girilir?

Deep Web ; İnternet'in İğrenç Yüzü Nedir ?



Deep Web Nedir? Nasıl Girilir? Konulu Makaleyi Okumaktasınız...



Deep Web ile ilgili bu makaleyi şans eseri bulmadıysanız, büyük ihtimal bu " Deep Web " ile ilgili bir kaç küçük şey biliyorsunuz demektir. İlk olarak Deep Web'in tam olarak Türkçe bir karşılığı yoktur ancak kelime anlamları bakımından derin - gizli ağ diyebiliriz.


Deep Web İnternet aleminin görünmeyen kısmıdır. "Peki neden görünmüyor bu kısımlar nerede bilgi özgürlüğü nerede iletişim özgürlüğü?" diyebilirsiniz eğer ciddi anlamda Deep Web'de gezinmediyseniz. İlk olarak şunu benimseyin Deep Web bir İnternet sitesi veya sayfası değil binlerce karmaşık algoritmalı sitelere sahip bir ağdır.



Deep Web tam olarak yukarıdaki görselde anlatıldığı gibidir.

Muhtemelen System Techno.net ve System Techno'ya ulaştığınız arama motoru, Facebook, Twitter, Wikipedia, Youtube ile milyonlarca bu tarzdaki Web Sitesi güvenli (1. Kademe) siteler olarak bilinir ve bu tarz sitelere kolayca ulaşılabilir.

2. Kademedeki siteler ise tamamen Warez, Torrent ve +18 web siteleri gibi ( çoğunlukla Türkiye sınırları içerisinde mahkeme kararı ile kapatılmış siteler ) diğer sakıncalı siteler 2. kısımda yer almaktadır ve bu siteler illegal yollardan ayakta durmaktadır.

3. Kademedeki Deep Web dediğimiz ağ ise 1. ve 2. kademedeki sitelerden ( milyonlarca siteden bahsediyoruz ) yaklaşık olarak 500 kat daha fazla bilgiye sahiptir ve bu bilgilere ulaşmak kesinlikle yasal değildir.

Yasal olmadığı için Google gibi diğer arama motorları üzerinden veya direkt olarak erişim neredeyse imkansızdır. Bu tarz sitelere girmek için " Tor " adlı program veya benzeri programları kullanmalısınız. Bu programın kendi içinde yerleşik olarak gelen " Mozilla Firefox " tabanlı tarayıcısı karmaşık olarak kodlanmış siteleri görüntüleme imkanı sunar ve size rastgele ip vererek konumunuzun gizlenmesini sağlar.

Konumum Neden Gizlensin ki?

Konumuzun gizlenmesi, izlenememesi çok önemlidir bilakis bu bilgileri paylaşmak kadar bu bilgilere erişim sağlamak ve onları kullanmakta suçtur ve kendinizi biranda ceza evinde bulmamanız için önemli bir ayrıntıdır.

Konumuma Ulaşmak İmkansız mı Oluyor?

Konumuza ulaşmak asla imkansız değildir bilakis " Deep Web " de sıradan insanlar gibi gezinmekte olan " Federal Ajanlar, Uzman Hackerlar, Bilgisayar ve Sistem Uzmanları, FBI, CIA belki MIT " sizi bulabilir.

İyide Ben Suç İşlemiyorum Ki?

Rastgele IP atanması her ne kadar sizi gizlese de bu rastgele kullandığınız IP'ler siz sistemden çıktıktan sonra başka bir kişiye aktarılabilir. Bu kişinin bir Terör Örgütü Mensubu veya bir seri katile denk geldiğini düşünürsek başınıza nelerin geleceğini hesap edebilirsiniz.

Deep Web'de Ne Bulabilirim?

Henüz piyasaya düşmemiş yüzlerce oyun, program, yazılım, fotoğraf, bilimsel bilgiler bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra değişik patlayıcılar yapmayı Federal Ajanların kimlik bilgilerini, adreslerini bulabilir, NASA veya diğer kuruluşların devlet sırlarını görebilir, çok ucuz yoldan iPhone alabilirsiniz.

Size düşük sözlü notu veren öğretmeninizi ortadan kaldıracak bir seri katil tutabilir, çok ucuza uyuşturucu temin edebilirsiniz. 

İntihar ve cinayet videoları bulabilir, bilim adamlarının veya sıradan kişilerinin insanlar üzerinde yapmış olduğu vahşet ve cinayetlere tanık olabilirsiniz.

Yasa dışı örgütlere bağış yapabilir, katılabilir, eylemlerini destekleyebilir, bomba veya yasa dışı silah satın alabilir, belki otomatik silah yapmayı öğrenebilirsiniz.

Bedeniniz üzerinde testler yapması amacıyla bir bilim adamıyla denek olarak anlaşabilirsiniz.

Değişik tarzdaki p*rno ve cinsel videolara ulaşabilirsiniz. Ölü, bebek, çocuk, hayvan p*rnosu gibi.

Deep Web Aşamaları;


Proxy Seviyesi: .onion sitelerin bulunmadığı fakat illegal olan her tür sitenin bulunduğu seviyedir. İçlerinde PHP kodlama sitelerde bulunur. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: İllegal araştırma sonuçları, hafif düzeyde illegal adult filmler, hacker grupları, virüsler, script kiddieler, ünlülerin skandalları, VIP dedikodular, bilgisayar güvenliği ile alakalı konular, suikast videoları, ünlülerin piyasaya sürülmemiş se*s kasetleri vb. Bu içerikler genelde illegal forum tarzı sitelerde barınır.
TOR Seviyesi; ELIZA dataları, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, gizli devlet belgeleri, wikileaks belgeleri, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilimadamları, shell network, assembly programcıları, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri...

Seviye 4: Ayrıcalıklı Derin İnternet Seviyesi. Bu seviyeye ulaşmanız kolay değildir fakat ulaşabilirseniz size getirisi de ufak şeyler olmayacaktır.Özel Erişim Seviyesi: Kesinlikle kontrol edilemeyen seviyedir. Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Ulaşmanız için tor browserlar yetersiz kalır. “Closed Shell System” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede bulunan şeylere örnek vermek istersek: Yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, GGGEQP işlemcileri, Tesla’nın planları, kristarilize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştirebilen cihazlar, gizli HAARP projeleri, Atlantis’in yeri ve hakkındaki gizli araştırmalar hatta Atlantis’in bulunduğu yerin detaylı konumları, özel üretim motorların planları, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar ve hesaplamalar, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. Bu kategorinin genelini bilim adamları oluşturur.

 Daha ne olduğu asla bilinemeyen Kuantum Teknolojisi ile çalışan cihazlara sahip 2 seviye daha...

Ben Bile Ulaşıyorum Bu Sitelere Polis Falan Nasıl Ulaşamıyor?

İlk olarak siteler normal site değil. Mesela örnek site; http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page

Bu siteye normal bir tarayıcı üzerinden giriş yapamazsınız. Adı bile abuk sabuk bir site. 
Bu Deep Web'in Wikipedia sitesi ve üzerinde bir kaç Web Sitesi linki barındırıyor. Siz veya FBI bu siteye ulaşsa bile bütün sitelere ulaşamaz "diyelim ki ulaştı" site sahibi, kurucusu, yapımcısı, yayıncısı hakkında hiç bir bilgiye ulaşamaz. Bundan ötürü sadece siteye girip çıkabilir.



Size bu dünyaya burnunuzu sokmamanızı öneririm nasıl gireceğinizden bahsetmekte istemiyorum. Bir hevesle araştırırsanız elinize fazla bir sonuç geçmeyecektir bu konuda emin olun. Size tavsiyem bu dünyaya amacınız yoksa girmeyin...

Yorumlar