PayPal Nakit Kart Tüm İşlemler Ayrıntılı Bilgi

PayPal Nakit Kart Ayrıntılı Bilgi



PayPal Nakit Kart Tüm İşlemler Ayrıntılı Bilgi

Bu yazımızda PayPal nakit kartın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, akla en çok gelen ve çözülemeyen sorunların üzerinde duracağız. İlk olarak PayPal nakit kartın ne olduğu üzerinde duralım.


PayPal Nakit Kart Neyin Nesidir?


İlk olarak şurada karar kılalım. PayPal nakit kartı bir kredi kartı ya da banka kartı değildir. Harcamalarınızdan dolayı yok " evime haciz gelir, borç altına girerim, zamanla borç birikir " gibi düşünceler asla aklınıza gelmesin. PayPal tek bir imza ile satın alınabilen genellikle genç kardeşlerimizin tercih ettiği bir ön ödemeli karttır. 15 yaşına basmış herkes bu kartı alabilir. Ön ödemeli kart nedir ? diye soracak olursanız; ön ödemeli kart nakit paranızı karta çeviren bir karttır. Yani siz İnternet 'den alışveriş yapmak, oyun satın almak, para gönderip çekmek gibi işlemleri yapabileceğiniz karttır. Mesela İnternet üzerinden alışveriş yaparken paranızı bilgisayara sokup işlem yapamazsınız. Bir kart veya hesap ister. Kredi kartınız gibi önemli kartları tehlikeye atmamak adına bu kartı kullanabilirsiniz. Çünkü kartın limitleri tehlikeye atılamayacak kadar düşük.

PayPal Nakit Kart İle Ne Yapabilirim?

PayPal nakit kartı arkadaşlarınıza hediye olarak alabilir, alış veriş yapabilir ( kart geçen her yerde cafe, bim, A101, StarBucks vb. ) , hesap ödeyebilirsiniz. Kartınız asla - tutarlara girmez, faiz işlemez, mahkemelik yapmaz ( eroin vb. yasak ürünler almadığınız sürece ). Bu kartı bir ebeveyn olarak çocuklarınıza alabilirsiniz. Misal kartın içine aylık 300 Tl yükleyip " Al oğlum / kızım bu senin harçlığın bir ay boyunca istediğin gibi harcayabilirsin. Kartına Öbür aya kadar para yatırmam.  " diyebilirsiniz. Ayrıca PayPal nakit karttan direk nakit para çekebilir veya yatırabilirsiniz.


PayPal Nakit Kartı Nerelerden Satın Alırım?

PayPal.com/nakit adresinden " ücretsiz " olarak alabilirsiniz. Ne kargo ücreti nede kart ücreti ödersiniz tamamen ücretsiz. Bazı yerlerde nakit kartınızın içine ilk para yüklediğinizde belli bir miktar kargo parası kestiğini söylüyorlar. Sanırım artık kesmiyorlar. 1 Aydır kullandığım nakit karttan hiç bir şekilde PayPal adına bir kesinti yapılmadı. Gelelim gönderim süresine. PayPal nakit kartı sitesinden aldığınız takdirde  ( Ankara'ya gönderdim kargoyu ) yaklaşık 6 - 7 gün içinde getiriyorlar. Pazar günü verdiğim kargoyu 7 gün sonra Pazar günü saat 13:50'de adresime getirdiler.

Dilerseniz nakit kartı Migros 'dan veya D&R mağazalarından beklemeden 5 TL karşılığı alabilirsiniz.

Kart Kullanım Ücreti Ne Kadardır?

PayPal nakit kartın ücreti yıllık 600 TL'dir. Bu tutar direk olarak hesabınızdan kesilir. Şaka şaka PayPal nakit kartın hiç bir şekilde kullanım ücreti yoktur ( bazı özel durumlar dışında ). Önceden aylık 1 TL kesinti oluyordu, artık onuda kaldırdılar kesinti falan olmuyor. Sadece TEB ATM 'lerini kullanın! TEB ATM 'lerinde para yatırma, çekme ve sorgulama gibi işlemler için asla ücret ödemezsiniz. Diğer ATM 'lerde otomatik para kesilir.

Nakit Kartımı Aldım Ne Yapayım?

PayPal nakit kartınızı alınca direk paypal.com/nakit sitesine gidin. Kartınızı aktive et seçeneğine tıklayın TC Kimlik no ve Kart numaranızı girin. DİKKAT !!! PayPal 'ın TC Kimlik Numara nızı istemesinin iki ana nedeni vardır.

1) Her kişi sadece bir TC Kimlik Numarası üzerine bir kart kaydedebilir.
2) Kaç yaşında olduğunuzu öğrenmek. Burası çok önemli eğer 15 yaşındaki birinin TC kimlik numarasını girerseniz asla ama asla normal PayPal hesabınızdaki parayı nakit karta aktaramazsınız. Eğer normal PayPal hesabınız yoksa ve böyle bir gayeniz yoksa hatta normal PayPal hesabının ne olduğuna dair en ufak bir fikriniz yoksa endişe etmeyin devam edin.

TC ve Kart numarasını girince sizden diğer bilgileri ve telefon numaranızı isteyecek. Telefon numaranız önemli. Kartınızın şifresi ve diğer bütün bilgiler cep telefonunuza sms olarak gelecek. İnternet 'den bakiye sorgulamak ve kartı kullanıma açıp kapatmak için her seferinde size sms kodu gönderecek.


PayPal Nakit Kart Online İşlemler

PayPal nakit kart online işlemlere girmek için paypal.com/nakit adresine gidin. Sayfanın sağ üst köşesinde e-mail yazan yere e-mail adresinizi ve şifrenizi girin. Cep telefonunuza sms kodu gelecek ve onunla giriş yapın. Online işlemlerde bütün kart işlemlerinizi görebilirsiniz. Ne kadar para çekilmiş, nereye harcanmış niçin harcanmış. Bunun yanı sıra kartınızı 5 - 10 saniyede kullanıma açıp kapatabilirsiniz. Sabah kullanıma açıp akşam yatarken ( yuh artık ) kapatabilirsiniz.

Online işlemlerden para yatırabilir ve şifrenizi gönderebilirsiniz. Dikkat !!! Şifreniz otomatik oluşturulur. Değiştirmek için TEB ATM 'lerine gitmeniz gerekir. Şifrenizi almak için ayarlara girin ve şifre göndere basın. Kartı kullanmak için gereken şifre sms ile cep telefonunuza gönderilecektir.

PayPal Nakit Kartı Limitler

Kartınız 2 seneliktir. 2 sene sonra işlem görmezse iptal olur. 
Eksiye asla inmez, yükledğiniz kadarını kullanırsınız. Ne eksik ne fazla. 
Kredi veya taksit gibi bir şey söz konusu olmazç Tek çekim.
Günlük en fazla 300 TL, Aylık 1.000 TL ve Yıllık 2.000 TL para çekebilirsiniz.
Bir seferde en fazla 300 TL yükleyebilir, yıllık en fazla 5.000 TL yükleyebilirsiniz. 



Yorumlar