Windows Phone Güvenlik Konusunda Daha İyi

Windows Phone Güvenlik Konusunda 

iOS ve Android'den Daha İyi


Windows Phone En Güvenli Telefon


Windows Phone 'un en güvenli telefon olduğuna savunan " ben " artık yalnız değilim. :)  Benle aynı fikiri paylaşan ve Windows Phone 'un diğer cep telefonu sistemlerine göre çok daha güvenli olduğunu söyleyen kişi Kaspersky şirketi kurucusu Eugene Kaspersky

Rusya Merkezli çalışan dünyanın güvenlik anlamında önde gelen şirketi Kaspersky'ın kurucusu Eugene Kaspersky, güvenlik konusunda yaptığı bir seminerde Windows Phone üzerinde durdu.

Avustralya'da seminerde Kaspersky kötü amaçlı yazılımlar hakkında görüşlerini dile getirdi ve bu konuda Microsoft, Windows ve Windows Phone 'a son derece olumlu yorumlarda bulundu.



" Bütün sistemler günümüz tehditlerine karşı savunmasız durumda '' diyen Kaspersky, dünya genelinde bilgisayarların %5'inin zararlı yazılımlara maruz kalmış durumda olduğunu da söyledi ancak sözlerine şunları da ekledi; '' Windows geri kalan bütün işletim sistemlerinden çok daha iyi ve Microsoft bir sonraki sürümünde çıtayı daha da yukarı çıkaracak''. Kaspersky'ın burada '' geri kalanlar '' olarak tabir ettiği işletim sistemleri de, sizlerinde tahmin edebileceği gibi iOS , OS X ve Android.

Konuşmasına Kaspersky şunları söyleyerek devam etti;

Mobil platformda en kötü senaryo iPhone'lar için geçerli. Dışarıdan gelen programlara kapalı bir işletim sistemi barındıran iPhone için kötü amaçlı yazılım geliştirmek daha zordur. Çünkü sisteme girebilme ihtimaliniz düşüktür. Ancak her sistemin bir açığı vardır. Eğer bahsettiğimiz olay gerçekleşirse -en kötü senaryoyla 1 milyona yakın iPhone'un bu kötü amaçlı yazılımlardan etkilendiğini düşünelim- , hiçbir antivirus bu duruma çare olamaz. Çünkü antivirus şirketlerinin Apple için gereken düzeyde güvenlik sistemi geliştirme adına izni bulunmuyor.

Android telefonlar da eşit derecede tehlikede. Bahsettiğimiz kötü amaçlı yazılımların milyonlarcası bu sisteme saldırılar gerçekleştiriyor. Sonuç olarak geriye, karnesinde bu tarz bir durum bulunmayan, şimdiye kadar temiz olarak ifade edebileceğimiz Windows Phone kalıyor.

Yorumlar