Yeni Opel Astra İnternete Düştü

Yeni Opel Astra Sızdırıldı


Yeni Opel Astra İnternete Düştü


Opel'in önümüzdeki günlerde piyasaya çıkarmayı düşündüğü popüler serisi "Astra" nın yeni modeli Opel Astra , İtalyan "Carpassion" isimli İnternet sitesi tarafından sızdırıldı.

Bu sızdırılan fotoğraf kareleri sadece Astra için önemli değil. Ayrıca Opel'in yeni tasarım anlayışının da belirginleşmesi için de yüksek önem taşımakta.

Yeni Opel Astra Neler İle Geliyor?

Monza konseptinden esintilere sahip beşinci nesil Astra selefine göre 100 kilogram daha hafif. Yenilenen ön ızgarada, Corsa'da gördüğümüz keskin çizgiler kullanılmış. Artık 7 senedir kullanılan klasikleşen ön farlar bu araçta küçük makyajlarla kullanılmaya devam edilmiş. Eski modelde Adaptif Farlar opsiyon olarak gelirken yeni modelde yeni far opsiyonu ise IntelliLux LED Matrix farlar.

Bu yeni sistem farlar sekiz adet LED bölmeden oluşuyor ve ışığın yoğunluğu ve parlaklığı karşı yönden gelen trafiğin durumuna göre otomatik olarak ayarlıyor. (Eski farda olan sistem ise karşıdan gelen otomobile göre araç uzun farları otomatik yakıyordu.) Opel'in bu gelişmesi kullanıcılar için gece yollarını artık gündüz yollarından farksız hale getirecek.

FOTOĞRAFI ÜZERİNE TIKLAYARAK BÜYÜLTEBİLİRSİNİZ.


Chevy gibi General Motors'a bağlı olan Opel, yeni Astra'da daha önce bahsettiğimiz yeni bir multimedya sistemi kullanıyor. Daha önce Chevy için bahsettiğimiz bu sistem, hem Android Autohem de CarPlay uyumlu.



Kaputun altında ise araca güç veren 1.0 litre, 1.4 litre ve 1.6 litre biturbo olmak üzere 3 çeşit benzinli motor seçeneği bulunuyor. Bu motorların güçleri sırasıyla; 115 HP, 140 HP ve 195 HP. Ekonomi isteyen kullanıcıları içinde 2.0 litre CDTI dizel motor seçeneği bulunduran Opel'in bu motoru 195 beygir güç üretiyor. Düşük hacimli bir dizel motordan kaynaklarda bahsedilmiyordu fakat 1.3 litre civarı bir dizel motor seçeneği ya da 1.6 litre dizel motor seçeneği de bu araçla gelebilir.

Yorumlar