Yurt Dışından Alışveriş Yapma ve Telefon Getirtme

Yurt dışından güvenli bir şekilde alış veriş yaparak cep telefonu ve diğer teknolojik aletler getirtilebilir mi? / satın alınabilir mi? Hangi yurt dışı alışveriş sitelerini tercih etmeliyiz?


Kesinlikle sadece güvenli alış veriş sitelerini tercih edin.


Yurt dışı gibi çok uzak mesafelerden cep telefonu satın alırken veya herhangi bir şeyin alış verişini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey sitenin ne kadar güvenli olduğudur. Dünya çapında en ünlü ve güvenilir alış veriş siteleri; Ebay (*) , Aliexpress (*) , Amazon(*) dur. Bu siteler dışında A sitesi gibi hiç tanınmayan yurt dışı sitelerden alış veriş yapmayın, cep telefonu alma sakın ama sakın düşünmeyin.

Cep Telefonu Satın Alma

İnsanların yurt dışı sitelerini tercih etmelerinin nedenleri ; çoğu ürünün Türkiye'de satılmaması ve fiyatlarının piyasadaki fiyatlara göre ucuz olup çok çok daha altında olmasıdır.  

Yurt Dışından Telefon Satın Alırken Çok Düşünün

İnternet sitesi üzerinden ödemeyi yapıp kargo bilgilerini verdikten sonra arkanıza yaslanıp kargoyu beklemeyin ! Zira kargonun gümrükten geçip size gelme ihtimali %10 bile değil. Bu tür cep telefonları veya içerisinde sim kart bulunduran diğer teknolojik ürünler gümrükten geçerken sıkıntı yaşarlar. Eğer gümrük görevlisi işini iyi yapıyor ve paketleri kontrol ediyorsa üzgünüm cep telefonunuz yurt dışından gelemedi! Bir ihtimal cep telefonunuzun geçmesi durumunda olasılık var tabi. Ancak dediğimiz gibi %10 bile değil. Telefonunuzun geçmesi içim gümrükte paketin kontrol edilmemesi gerekir.

Cep telefonunuz gümrükten geçse bile bir kaç gün sonra kapanacak ve tekrar açtırmak için ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Bunları göze alıyorsanız yurt dışından telefon getirebilirsiniz.

Yorumlar