Windows 10 Nasıl Yüklenecek?

Microsoft’un Windows ekibi kavil verdikleri kabilinden 29 Temmuz’da Windows 10‘u piyasaya çıkarmak için harıl harıl çalışıyorlar. Pekâlâ Windows 10’un depar zamanı olan 29 Temmuz ayı vardığında neler olacak?



Microsoft, son rötuşlarını yapmış olduğu Windows 10’u bu ayin sonuna denli hovarda bir şekilde tamamlayıp, kullanıcılara dağıtmaya başlayacak. Lisanslı Windows 7 ve Windows 8.1 sahiplerinin 1 sene boyunca tırıl intikal yapabileceği Windows 10, aşkın azca bir çağ süresince 1 milyon cihazda kullanılması kabilinden olgunlaşmış bir hedefe sahip.

Windows 10’un Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına Windows Update üstünden sunulacağını biliyorduk. 29 orak ayı tarihi geldiğinde, gereksinimleri karşılıyorsanız, hoppadak Windows 10’a geçebilecek misiniz? Microsoft’tan Terry Myerson’un söylediklerine göre Windows 10 yayına amade olduğunda sisteminiz uyumluluk testinden geçirilecek ve bunun arkası esna Windows 10’u yükleyebileceğinize dair bir kocaman bildirim göreceksiniz.

Uyumluluk testinin yegane amacı, bağan donanımlarınız veya mahmul kötümser yazılımlarınızla ilişkin problemlere hakkında bilgi verip sizi uyandırmak olduğundan, bir çok ahenksizlik sebepleri yüzünden  Windows 10’u yüklemenize mâni olan etmenleri bulup onları kaldırmak.

Bununla birlikte Myerson’un söylediklerine bakacak olursak herkes, 29 temmuz yeni mevrut Windows 10’a cihazını yükseltme şansını bulamayabilir. Microsoft, Windows 10’u milyonlarca bilgisayara benzeri anda eş zamanlı sunacağını kestirim ediyoruz. zira Windows 10 yapımı güncellemeleri bugüne kadar kamu öyle oldu. Bunun birlikte Windows güncellemeyi basamaklı olarak dağıtmayı da planlıyor olabilir.

Ancak hakeza bir durum kelam ekonomik olursa Windows 10’un ilk olarak Avrupa taraflarına dağıtıldıktan sonra Türkiye’ye gelebilir. Buda buyurmak oluyor ki Türkiye güncellemeyi 29 Temmuz’da değil, Ağustos ayında alabilir.

Yorumlar